JULEMENY
fra 7.11
Er dere over 8 personer ber vi dere velge en felles meny.
Julemeny i Polarbjørn fra 7. november
Forretter
Hjemmelaget gravørret
Serveres med dillstuede poteter og sennepssaus
Allergen: 7, 8, 20, 24
212,-
​
Rakørret fra Valdres
Serveres på tradisjonelt vis med løk, rømme, lefse, flatbrød og mandelpotet
Allergen: 1, 7, 8
220,-
​
Hjort gravet med
gin & rosmarin
Tyttebærcoulis, syltet sopp og rødløk, pepperrotkrem med Snøfrisk
Allergen: 8, 22
215,-
​
Hovedretter
​
Gratinert klippfisk fra Jangaard
Serveres med brandade, paprika coulis, ovnsbakte grønnsaker, samt sjy av tindpølse og bacon
Allergen: 7, 8
475,-
​
Dagens fangst
Fersk fisk, potetkrem, ristet østerssopp, friske grønnsaker og ingefær-soya sjy
Allergen: 7, 8, 9
445,-
​
Lutefisk fra Br.Berg i Lofoten
Serveres med sprøstekt bacon, ertestuing, sirup, flatbrød, sennepssaus og mandelpotet
Allergen: 1, 7, 8, 20, 22
595,-
​
Juletallerken
Pinnekjøtt, svineribbe, vossakorv, dampemør, kålrotstappe, surkål og mandelpotet
Allergen: 8, 22
595,-
Indrefilet av okse
Sauterte grønnsaker, grillet asparges, potetkrem og rødvinsaus
Allergen:8, 22, 19
480,-
Hjortefilet
Soppstuing, rosenkål, tyttebærkokt pære, hasselbackpotet og cognacsaus
Allergen: 8, 9, 19, 22
485,-
Vegetar
Friske grønnsaker, stekt sopp og rosenkål, tyttebærkokt pære, hasselbackpotet og ingefær-soya sjy
Allergen: 8, 9
320,-
​
Desserter
​
Riskrem
Serveres med jordbærcoulis av Valldalbær, hjemmelaget julecookie og brente mandler
Allergen: 1, 8, 11, 15
198,-
​
Crema Catalana
Med hint av appelsin og kanel, Disaronno iskrem
Allergen: 8, 24
212,-
​
Sjokoladefondant
Serveres med Bailey`s kremis og friske bær
Allergen: 1, 2, 8, 24, spor av nøtter
215,-
​
Allergener
1 Hvete, 2 Rug, 3 bygg,
4 havre,
5 skalldyr, 6 bløtdyr,
7 fisk,
8 melk, 9 soyabønner,
10 peanøtter,
11 mandler, 12 hasselnøtter,
13 macadamianøtter,
14 cashewnøtter, 15 pistasjnøtter, 16 pekannøtter,
17 paranøtter, 18 valnøtter,
19 selleri, 20 sennep,
21 sesamfrø 22 svovel, 23 lupin, 24 egg,
25 Gluten, 26 sulfitt
27 Pinjekjerner
​
​
​
​